Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam (Evening Shift)

gk questions
This time we are going to share GK Questions asked in 2nd
Shift  of Railways Recruitment Board
Examination 2016. Earlier we share Today 1st Shift GK Questions
asked in RRB Examination.
Those who want to read Those CLICK HERE to Access.

Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam Shift-2

1. Which is
the Largest Stadium of America?
Ans: Michigan Stadium (Or) The Big House

2. Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans: Ctrl+V

3. Another name of leprosy?
Ans: Hansens disease

4. Laughing gas?
Ans: Nitrous oxide(N2O)

5. What is the currency of Mayanmar?
Ans: Burmese kyat


6. Popular dance of Tamilnadu?
Ans: Bharatanatyam

7. When did the British give independence to India?
Ans: 1947

8. When the seats of president n vice president are vacant, who acts as
president?
Ans: Chief Justice of India

9. Louis Pasteur discovered which of the following?
   1)vaccine for rabies and
   2) vaccine for anthrax
   3) Pasteurization
   4)  All The Above

Ans:All The Above

10. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans: Muhammad Shah

11. Dwarf planet is?
Ans: Pluto

12. Ligo (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory)a mission related
to?
Ans: to detect gravitational waves

13. How many research centres will India establish by 2020 in
Antarctica?
Ans: 4

14. Function of generator?
Ans: sine, square, triangular and sawtooth shapes

15. Which of the following is not protocol?( LTP,SMTP,HTTP,ATM )
Ans: ATM