Gk Questions Asked in RRB Exam Held on 04-04-2016 (Morning Shift)

Gk
Questions Asked in RRB Exam 2016
Questions
Asked in Morning Shift on 04-04-2016
rrb gk questions 2016
We are going
to Share GK Questions asked in Railways Recruitment Exam which was held on
Today (4th April 2016). These GK Questions was asked in Morning
Shift Exam. Later on we will share other Shift GK Question also. So stay in
touch with us. We will also share the correct answer of each question. All the
best to all the appearing candidates under this Examination.
1.Which of
the folloing names is Nilanjana sudeshna, an Indian American Author popularly
known as? 
Ans: Jhumpa
Lahari
2.Who was
charles correa?
Ans:
Architect
3.When is Earth
Day Celebrated?
Ans:April 22
4.In July
1905, who ordered the partition of Bengal :
Ans:Lord
Curzon

5.Kangchenjauga
is?
Ans:
Himalayas

6.Who is PV
Sindu?
Ans:
Badminton Player
7.Galvanization
is a process in which a layer of zinc is put on iron objects to prevent them
from….. Rust
Ans: Air
& Water

8.What do
the terms Geocentric and Heliocentric refer to :
Ans: Earth
centered, Sun centered
9.What did
Dmitri mendeleev formulate?
Ans:
Periodic Table

10.What does
DNA Stands for in Biology?
Ans:
DEOXYRIBO NUCLEIC Acid
11. NASA,
the US space agency is planning to move from earth orbit to space area
surrounding CISLUNAR Space :
Ans:
National Aeronautics and Space Administration

12. In
September 2015 NASA scientists found evidence of flowing water on which planet
outside Earth?
 Ans:
Mars

13.As of
January 2016, where is ISRO Head quarters?
Ans:
Banglore
14.What was
the first football player from the Indian Sub continent to play for a European
clib?

Ans:
Mohammed saleem
15.What is
the name of the parent company of Google, formed on 2nd october 2015?
Ans:
ALPHABET INC

16.What are
the 4 key element of amino acids?
Ans:
Hydrogen, Oxygen, Nitrogen, Carbon
17. What is
Electron?
Ans: –ve
18. Name
India’s First Satellite?
Ans: Arya
Bhatta

19. Who was
named as the cultural ambassader of seychelles in october 2015?
Ans: AR
RAHMAN
20. Which
year was the economic liberalization in India Initiated?
Ans: 1991
22. Which
two Indian citis, were added to the creative city network of UNESCO
in Dec 2015?
Ans:
Varanasi, Jaipur
23. What is
the name of the Tablet computer produced by Data wind which is promoted by the
GOVT of India as part of an e-learning program?
Ans: Aakash

24. Who
replaced viscount Louis Mount batten as the governer general of
Indian?
Ans: C. Raja
Gopala Chari
25. What is
the Laccadive Sea otherwise known as?
Ans: Arabian
Sea
26. What is
the unit of length used in formally to express astronomical distances?
Ans: AU

27.What does
the Victoria Memorial Monument Located At:
Ans: Kolkata
28.The
purple frontier, the Earth dragon and the outer fortresses, all refer to :
Ans: Great
wall of china