GK Questions Asked in RRB Exam Held on 05th April-2016 ( 1st, 2nd & 3rd Shift)

GK Questions
Asked in RRB Examination 2016
Exam Held on
05th April-2016 ( 1st, 2nd & 3rd
Shift)
In this article we are going to share the GK Questions asked in
Railways Recruitment Exam. This examination was held on 5th of April
2016 means today. So read this post carefully because these questions may be asked
in the upcoming examination.
To read GK Questions Asked in 3rd
April 201
6 CLICK HERE
Gk Questions Asked In Today (05.04.2016) (Morning Shift)
1.Short Distance file
transfer/Communiation device?
Ans: Bluetooth

2. National game of USA?
Ans: Baseball

4. Biodiesel Train will be started in which zone?
Ans: South Western Railways Zone

5. Most Populous State?
Ans: UP

6. Ctrl+z is what?
Ans: to Undo any action

7. Indo Pak war in which Year?
Ans: 1965

8. Anti corruption member in ICC from Indian Cricket Team?
Ans: Rahul Dravid

9. Forest Area Percentage in India?
Ans: 21.23

10. ISI full Form?
Ans: Indian Standard Institute

11. Number of World Heritage Site in India?
Ans: 32

12 Rank of India in Human Development Index?
Ans: 130

14. Astrosat satellite first launched in which year?
Ans: 28 September 2015

15. White Revolution?
Ans: Operation Flood

16. Dadabhai Naroji Professor in which University?
Ans: University of London.

17. toxicology is ?
Ans: Study of the adverse effects of chemicals on living organisms.

18.Panipat Refinery belongs to which company?
Ans: IOCL

19.Siachen Avalanche Survivor name?
Ans: Lance Naik Hanumantha

20.Odd one out? Yahoo.com, twitter.com, facebook.com, whatsapp
Ans: whatsapp

21. ISI full Form?
Ans: Indian Standard Institute


RRB NTPC Exam 2nd Shifts (Afternoon Shift)
1.Pidemiology
is study of ?
Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?
Ans: 74.04%

3.Who was the man of the series in 2011  cricket world cup?
Ans: Yuvraj Singh

4. City on the bank of Nile?
Ans: Khartoum

5. Largest Coal Deposits in India are available in?
Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved UT ?
Ans: New Delhi

7. The Biography  of Indira Gandhi written by?
Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?
Ans: North East States

9. City without planetarium?

10. Hindi is National article by which article?
Ans: Article 343

11. 1024Gb means?
Ans: 1 terabyte

12.Where is  Tippu Sultan Maszid situated?
Ans: Kolkata

13. Ultrasonic  Frequency Range?
Ans: 18–22 kHz.

14. Which element is air polluted?
Ans: Sulphur Dioxide

15.What is the function of Hydrometer?
Ans: measures the specific gravity

16. What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?
Ans: Silvasa

17. National Sports Day?
Ans: 29th August

18. Pitchblende is related to?
Ans: Uranium

19. Full Form of Pdf?
Ans: Portable Document Format

20.Bones around Chest are?
Ans: rib cage

21.Flag Code of India?
Ans: 2002

22.Bio Diversity means?
Ans:  the variety of life on Earth.

23. Who is the writer of the song amor bangla ?
Ans: Rabindranath Tagore

24. Language of Mughal Density?
Ans: Persian Language

25. Which Device is used to connect computer to wireless?
Ans: Router

RRB NTPC Exam: 3rd Shift ( 05-04-2016)
1. What is the national game of China? 
Ans. Table Tennis
2. South
Africa currency?
Ans. Rand
3. What are
the No of players in polo?  
Ans. 4
4. First
woman doctor in world ? 
Ans. Elizabeth
Blackwell
5. Which
Acid in grapes? 
Ans. Tartaric
6. Who build
jantarmater in delhi?
Ans. Sawai
Jai Singh II
7. Who
commisioned tajmahal? 
Ans. Shah
Jahan
8. How many
Muscles uses for eye ball? 
Ans. 6